HABERLER

100 yılı aşan bir tarihe sahip olan kulübümüz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan eski yerine dönmek istiyor.

Marmara Üniversitesi ile olan anlaşmazlık nedeniyle, üniversitenin talebi sonucu 2012 yılında Küçüksu Çayırı’ndaki Anadoluhisarı İdman Yurdu tesisleri yıkılmıştı. 100 yılı aşan bir tarihe sahip olan kulüp, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan eski yerine dönmek istiyor.

Anadoluhisarı İdman Yurdu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“1913 yılında Talat Paşa’nın emriyle Küçüksu Çayırı’na kurulan Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü, Türk milli sporuna kürek, basketbol, gülle, bisiklet gibi birçok branşta sporcu yetiştirmiş 100 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip. Öyle ki Birinci Dünya Savaşı’nda Küçüksu mesire yerinde, Goben zırhlısı mürettebatıyla maç yapmış, Kurtuluş Savaşı’na Çanakkale Savaşı’na katılmış, kolektif ruhu ile Türkiye’nin yakın tarihinde büyük rol oynamış bir kulüp. Futbolda 2. ve 3. Lig’de büyük başarılara imza atan kulübün tesisleri ve sahaları hukuksuz ve haksız bir şekilde yıkıldı. Bu nedenle gelir kaynakları ve çalışacak sahaları olmadığı için şimdi amatör kümede zor durumda.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN İMAR PLANINDA YOK

Yıllardır atıl durumdaki Küçüksu Çayırı’nın değerlendirilmesi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bir plan çıkarıldı. 92 bin 873 metrekarelik alanın imar planında; park, bahçe, uçurtma alanı, çocuk oyun alanı, oturma alanları, kafeterya, sergi satış alanları, meydan ve toplamda 340 araçlık 2 adet otopark alanı yer alıyor. Ancak, Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü’nün yasal hakkı olan spor sahası ve tesisleri proje kapsamında bulunmuyor. Eski parlak günlerine geri dönmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Küçüksu Çayırı’na yapılan düzenlemede, yeniden spor sahalarının olmasını ve kulüp için bir tesis inşa edilmesini talep eden kulüp, eski Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın takip ettiği dosyayı, yeni Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da takip etmesini ve Anadoluhisarı halkının arzusunun yerine getirilmesini istiyor.

“YASAL HAKKIMIZ”

Kulüp, resmi yollarla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verdiği dilekçede hem Beykoz hem de Büyükşehir Belediyesi’nden yasal hakkı olan spor tesislerinin kendilerine verilmesini istiyor. Ancak proje kapsamında henüz bu konuda bir adım atılmadı. Anadoluhisarı İdman Yurdu Spor Kulübü Yöneticisi Gürcan Öztürk konuyla ilgili olarak şöyle diyor; ‘Küçüksu çayırında, kulübümüze ilişkin saha ve spor tesisi talebimiz bizim yasal hakkımız. Yapılan imar planında kulübün mevcut alandaki 100 yıllık geçmişi hiçe sayılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaşadığımız bu haksızlığı telafi etmeleri ve Anadoluhisarı’nın sahasında futbol oynamışlığı bulunan Cumhurbaşkanına da bize destek olması için çağrıda bulunuyoruz.’”

Odatv.com

https://odatv.com/tarihi-kulup-yuvasiz-kaldi-15081834.html